A Microsoft kapja be…

On 2010/05/27, in Macintosh, by Taracque

A helyzet az, hogy lassan minden érv kikopik az Office használata mellől, éppeszű Mac felhasználó nem fog MS Office-t használni, Magyarországon pláne nem, mert nincs miért. Röviden 2 érv szól ellene, névszerint, hogy szar, és drága.Otthoni felhasználót idehaza eddig sem érdekelte, ellopta, használta, és nem érdekelte különösen, hogy mennyire szar, ingyen a szar is finomabb.

Mi viszont céges felhasználók lennénk, vagy mi, tisztességgel fizetnénk a Microsoftnak, de elegem lett abból, hogy a pénzért sem szolgáltatást, sem minőséget nem kapunk, ígyhát az a kérésünk támadt a Microsoft felé, hogyhamár ugyanazt az árat fizetjük ki egy PCs és egy Mac-es office-ra, akkor tegyenek már a Mac-es változatba helyesírás ellenőrzőt is, elég alap funkcionalitásnak tűnik 2010-ben egy szövegszerkesztőben.

Ismerve az MS hozzáállását alternatívaként annyival is megelégednék, ha a Proofing SDK-t odaadnák, megcsináljuk magunknak a helyesírás ellenörzőt (ahogy pl. a Quark-al csináltuk). Namost úgy tűnik, hogy a Microsoft szarik arra, hogy 35 darabbal kevesebb Office-t ad el, inkább nem csinál semmit (egy dúrván 5Mb nagyságú .zip filet kéne nekik átküldeniük). Immáron 2 hónapja keringünk csomó ember bevonásával a történetbe, de egy betű előrelépés nem történt.

Úgyhogy Microsoft röviden, tömören: Kapd be, ha még úgy sem kell a pénzem, hogy helyetted dolgozom…

Tagged with:  

One Response to A Microsoft kapja be…

  1. dorka says:

    Hát akkor már a flash (Adobe) és az Acrobat is bekaphatja, amiért nem képesek megcsinálni a problémát, amiről beszéltünk…
    Egyébként tényleg szánalmas amit leírtál…Én nemes egyszerűséggel a levelezőprogiban (Mail) szoktam szöveget ellenőrizni, ha kell…Bemásolom, aztán visszamásolom, ahova kell és ennyi. 🙂

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.