Nyomtatás a Finder-ből

On 2010/04/30, in Macintosh, by Taracque

Az OS 9 óta hiányzik az a funckió, hogy a Finder-ből bármilyen dokumentum kinyomtatható legyen egy mozdulattal. Alternatív megoldásként persze használható az, hogy az ember a Finder-ből ráhuzza a nyomtató dokkon rögzített ikonjára a dokumentumot, de azért egy Cmd-P mégiscsak felhasználóbarátabb megoldás lenne.Az Automatorban azonban minden ehhez szükséges dolog megtalálható, a teendő a következő:

Az Automatort elidnítva az inditó képernyőn ki kell választani, hogy Service-t szeretnénk létrehozni. Ezután a mellékelt képernyő fotó alapján létre hozható az a folyamat, ami a kiválasztott filet vagy foldert kinyomtatja. Fontos, hogy a „Service receives selected” legördülő menü „files or folders”-re legyen állítva, mert ellenkező esetben („documents” beállításoknál) csak azokat a dokumentumokat fogja kinyomtatni, amelyeket a Finder külső program segítsége nélkül tud kezelni, ezek pedig jellemzően a képek illetve a PDF fileok.

Ha ezzel megvagyunk, akkor Save, és adnjunk neki nevet, legyen mondjuk Print Document.

Ezután a System Preferences Keyboard vezérlőjének Keyboard Shortcuts nevű béállításai között a Services listájában megjelenik a Print Document nevű kis folyamatunk, amihez a Cmd-P billentyűparancsot hozzá tudjuk rendelni.

Az automatornak hála ez a megoldás több kijelölt dokumentumot is képes lekezelni, szépen kinyomtatja őket egymás után.

Ennek a megoldásnak az az érdekessége is megvan, hogy egy mappát kijelölve annak tartalmát nyomtatja ki (igaz egy formázatlan listaként, de a semminél jóval több)

Tagged with:  

One Response to Nyomtatás a Finder-ből

  1. jisoo142 says:

    Are you looking for the steps to make at twitch tv activate? Then you are in the right place. In recent times, it has been the most viewed gaming channel. So, let us move forward to see the requirements to get into this channel.Twitch TV is made specially for gamers. It is a gaming website where all the users can stream their favorite gaming videos and improve their skills and gaming techniques. twitch tv activate code is a gaming website where users can stream their favorite gaming videos and improve their skills and gaming techniques.
    https://twitchtvactivation.com

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.