Második látásra

On 2021/04/16, in Miata, by Taracque

Ahogy hazahoztam az MX5-öt, kiderült, hogy a kapun nem lehet beállni fele, felakad az alja. Még akkor éjszaka átalakítottam a kaput, kis flexelés, fúrás faragás árán most már befér a kicsike.

Az első pár nap alatt azért kiderült pár dolog, sajnos annyira nem fényes a helyzet, mint ahogy elsőre kinézett. Alaposabb szemrevételezés, mosás, takarítás után kiderült, hogy a bal hátsó sárvédő szinte biztosan át van rohadva, a jobb hátsó küszöb is nagy valószínűséggel. Hiányzik pár gumi és műanyag elem az autoról (pl. ablaktörlő csavar kupak, vízelvezető idomok stb.). A fényszóró sötétben alig világít olyan sárga, a géptetőn ezer bogár hagyta apró kráter van. Az antenna utolsó szegmense nem emelkedik ki, a jobboldali ablak alig mozog (de még mozog!). Szóval lesz mit helyretenni.

Elvittem az autót a szerelőmhöz, hogy emeljék fel, kicsit nézzék át. Hát az eredmény az lett, hogy Zoli azt javasolta, hogy 2 évig élvezzem, aztán inkább adjam el, rozsda, rozsda, rozsda…

Időközben rendeltem az AliExpressről egy kihangosító kit-et a rádióhoz, mert az nagyon hiányzik, hogy a saját zenémet tudjam hallgatni.

Viszont a vigyorfaktor megmaradt 🙂

 

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.