O hogyaza…

On 2010/09/24, in Macintosh, by Taracque

Megjelent (egészen pontosan meg fog jelenni hamarosan) az új Microsoft Office csomag, amire soha nem látott kompatibilitást igért a gyártó.

Helyesírás ellenőrző ugyan nem lesz benne, de amúgy minden jó és szép.

Miután jelentős mennyiségű Mac-es usert migráltunk (különösebb problémák nélkül) NeoOffice-ra, az egyettlen értelmének azt láttam, hogy a korábbi, bugokkal terhelt email klienst (Entourage-nak hívták) az új változatban leváltja az Outlook, ami ugyanazt a funkcionalitást igéri mint a windowsos változat. Végre, gondolná az ember, simán rákapcsolódhatok a céges Exchange szerverre, és mindent fogok látni, és használni. Hát a nagy büdös francokat…

A helyzet az, hogy a Mac-es Outlook csak Exchange 2007 SP 1, UR4 vagy újabb szerverek esetén tud kapcsolódni az Exchange szerverhez. A nagyobb pofátlanság, hogy ennél régebbi Exchange server esetén egy büdös szót nem szól, úgycsinál mintha minden rendben lenne, csak éppen sem levelek, sem kontaktok, sem naptárak nem látszanak, a hülye user meg bogarássza ki a helpből, hogy mi is lehet a bibi. Ez aztán kompatibilitás.

Remélem az új Word nem fogja azt csinálni hogy a kompatibilitás jegyében egyszerűen nem nyitja meg a Word 2004 vagy korábbi változatban készült doksikat.

Tagged with:  

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.